Google AdSense

Geld verdienen met Google AdSense

Google AdSense is een geweldige manier om uw website te optimaliseren en geld te verdienen. Google AdSense is een advertentieprogramma dat je toelaat om inkomsten te halen uit de advertenties die het op je site weergeeft, naast het krijgen van bezoekers die kunnen leiden tot meer verkeer, leads of verkoop voor je bedrijf.

Google AdSense werkt door het weergeven van relevante advertenties op je website op basis van wat mensen zijn op zoek naar en te klikken op het moment dat ze bezoeken. Deze advertenties zullen dan inkomsten genereren wanneer iemand erop klikt. Het beste deel over Google AdSense is dat er geen kosten zijn om lid te worden en geen setup kosten. Om meer te leren over hoe dit geweldige platform werkt, lees mijn post “Geld verdienen met Google AdSense.”

6 manieren om geld te verdienen met Google AdSense

 

1. Meld je aan voor een Google AdSense-account

Om te beginnen met Google AdSense, meld je je aan voor een Google-account door naar de advertentienetwerkenpagina op google.com/adsense te gaan en te klikken op “een account maken”. Je wordt gevraagd om uw e-mailadres in te voeren en te bevestigen, zodat je onmiddellijk kunt beginnen met het verdienen van geld.

Zodra dat gedaan is, moet u een naam kiezen voor je blog of website waar advertenties zullen verschijnen. Zorg ervoor dat het een van de volgende is:

– Het exact overeenkomende domein (bijv. voorbeeld.com)

– Een site onder hetzelfde domein als uw huidige Google-account (example@gmail.com)

– Een extra subdomein onder uw huidige Google-account (blog@gmail.com)

Als dit niet wordt toegepast zoals het zou moeten, verdien je geen geld met Google AdSense.

Dit lijkt misschien een hoop informatie om in te voeren alleen voor de kans om wat extra geld te verdienen, maar het is de moeite waard! Het duurt slechts ongeveer vijf minuten en er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

 

2. Maak een advertentie-eenheid die past bij het ontwerp en de inhoud van uw website

Het is belangrijk om uw Google AdSense-advertentie-eenheid af te stemmen op het ontwerp en de inhoud van de website.

– Kies een grootte die overeenkomt met de breedte van de webpagina

– Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor alle elementen op uw pagina, zoals advertenties, afbeeldingen en navigatiebalken (je kunt ook CSS-styling gebruiken indien nodig)

– Gebruik waar mogelijk tekstlinks of knoppen in plaats van afbeeldingen – zo blijven afbeeldingen licht, wat de laadtijd van de site ten goede komt

Bijvoorbeeld: Als u probeert tshirts te verkopen dan werkt het misschien het beste als u een afbeelding in een hoek gebruikt met tekstlinks ernaast waarop staat “Shirts,” “Over ons” etc. Je kunt meer informatie toevoegen over verzendkosten, instructies voor kledingverzorging of andere relevante info onder deze opsommingstekens.

 

3. Schrijf dwingende koppen om mensen te krijgen om te klikken op de advertenties

Koppen waar mensen op klikken en die ze lezen, zijn de sleutel om mensen op je website te krijgen.

Als de koppen niet boeiend zijn, zal Google AdSense niet werken.

 

Tips voor kopteksten:

– Maak de kop pakkend en overtuigend

– Neem trefwoorden op om te helpen bij zoekmachineoptimalisatie (SEO)

– Schrijf over iets waar mensen om zullen geven, het moet betrekking hebben op de inhoud van uw blogpost of een meer algemeen artikelonderwerp zijn dat gerelateerd is aan vele onderwerpen, zoals deze is.

 

4. Optimaliseer de site voor mobiele apparaten, dat zal de inkomsten verhogen

Google AdSense houdt van mobiele telefoons.

Als je website niet mobiel-vriendelijk is, zal Google misschien helemaal geen advertenties tonen of het aantal dat ze willen tonen verminderen vanwege lagere CTR’s en CPM’s (kosten per duizend vertoningen).

Voor de beste resultaten met Adsense, zorg ervoor dat je een volledig responsive web design heeft door deze tips te volgen:

– Maak een site voor desktopgebruikers en een andere voor mobiele apparaten (de meeste CMS’en bieden deze functionaliteit) zodat mensen dezelfde inhoud kunnen bekijken, maar in verschillende formaten, afhankelijk van wat voor apparaat wordt gebruikt. Dit zorgt voor consistentie op alle platforms waar Google wil dat hun advertenties worden gezien.

– Zorg ervoor dat je tekst leesbaar is zonder te zoomen of horizontaal/verticaal te scrollen.

 

5. Zoek naar relevante handelaren om advertenties te tonen

Google AdSense is een geweldige manier om extra geld te verdienen aan de zijkant. Je hoeft alleen maar handelaren te vinden die relevant zijn en je willen betalen om hun advertenties op je website of blogposts te tonen. Dan hoef je ze alleen nog maar in te stellen op Google’s advertentieservice en je kunt beginnen met verdienen.

 

6. Verkeer voor Google AdSense

Zorg ervoor dat je genoeg verkeer hebt voordat je je aanmeldt voor goedbetalende programma’s zoals Google Shopping Ads of YouTube TrueView In-Stream Ads. Google AdSense vereist geen verkeer, maar het werkt het beste als veel mensen je inhoud bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.