Joomla cms systeem

Joomla als je cms gebruiken

Joomla is een content management systeem dat al meer dan 10 jaar bestaat. Het werd gecreëerd om het proces van het creëren en beheren van websites gemakkelijker te maken voor zowel ontwikkelaars als webontwerpers.

De kernfilosofie van Joomla is “gebruiksvriendelijkheid”, wat betekent dat het door iedereen kan worden gebruikt met minimale training in het maken of ontwerpen van websites. Dit artikel behandelt enkele van de voordelen die Joomla biedt, maar ook enkele van zijn beperkingen.

Waarom kiezen voor Joomla?

De Joomla gemeenschap is enorm met meer dan een miljoen mensen die het systeem gebruiken om hun websites te maken. Er zijn ook tonnen extensies beschikbaar die gebruikt kunnen worden in combinatie met Joomla om u een onbeperkt aantal functies voor uw website te geven. Het is gratis en open source.

Dat betekent dat iedereen het kan gebruiken zonder problemen, zoals betalen of een licentiesleutel nodig hebben. En je hoeft geen ontwerpkennis te hebben om updates te maken – het enige wat je hoeft te doen is wat tekst aanpassen op de backend. Het installeren van meerdere talen vanaf de eerste dag zal helpen om klanten aan te trekken die buiten Engels sprekende landen wonen, omdat ze dan over uw producten en diensten kunnen lezen, ongeacht waar ze wonen.

Voordelen Joomla

Voordelen: Joomla is een open source oplossing, wat betekent dat het gratis te downloaden en te gebruiken is voor iedereen. Het heeft ook veel extensies beschikbaar, wat betekent dat u uw site kunt aanpassen met functionaliteit op maat van uw behoeften. Joomla sites zijn gemakkelijk te beheren dankzij een duidelijke scheiding tussen design (de inhoud van de website) en code of ontwikkeling (de programmering achter de schermen).

Ten slotte zijn er tal van tutorials over hoe je een Joomla site te maken, dus zelfs als je niet veel weet over web design het moet gemakkelijk genoeg voor iemand anders die weet wat ze doen zijn.

 

Beperkingen Joomla

-Beperkingen: een nadeel van Joomla is dat het misschien niet zo’n elegante gebruikersinterface biedt als sommige andere CMS systemen. Het is ook vermeldenswaard dat Joomla het beste is voor sites met minder dan 500 pagina’s.

Beste toepassingen:

Joomla is een goede keuze voor kleine bedrijven en organisaties die op zoek zijn om een online aanwezigheid te creëren, maar geen geld willen uitgeven aan dure web design diensten.

Joomla versus WordPress

Joomla is een goede keuze voor kleine bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een online aanwezigheid maar geen geld willen uitgeven aan dure webdesign diensten. WordPress is het meest populaire CMS systeem ter wereld, dus is het zeker de moeite waard om te vermelden hoe Joomla zich opstapelt tegenover deze moloch van een platform.

Net zoals er voor- en nadelen zijn van Joomla (zie hierboven), zijn er ook gelijkaardige voor- en nadelen bij het vergelijken van WordPress versus Joomla:

 

WordPress voordelen

WordPress heeft veel plugins die verschillende dingen kunnen doen. Je hoeft alleen maar de plugin te vinden die doet wat jij wilt dat hij doet op je site. Het heeft ook een enorme gemeenschap van mensen die bereid zijn om te helpen en vragen te beantwoorden.

 

WordPress nadelen

 

WordPress heeft veel plugins die verschillende dingen kunnen doen, dus het is heel gemakkelijk voor uw site om gehackt te worden als je niet voorzichtig bent.

Ten tweede, het systeem is closed source wat betekent dat er beperkingen zijn in wat Joomla ontwikkelaars kunnen doen met dit platform in vergelijking met Joomla die toegang hebben tot al zijn code waardoor het flexibeler is in ontwerp en ontwikkeling.

Joomla extra voordelen

Joomla is een gratis website. Je hoeft alleen maar om het te maken. Er zijn geen kosten of vergoedingen die je moet betalen voor de site. Alle extensies (of plug-ins) kosten geld van derden leveranciers, maar met Joomla, je hoeft alleen te betalen voor hosting, domeinnaam registratie of andere kosten.

Joomla is open source, wat betekent dat de code beschikbaar is en dat veel ontwikkelaars ermee kunnen werken, waardoor het ontwerp flexibeler is, terwijl het ook standaard veilig is dankzij het systeem van wederzijdse authenticatie.

Nadelen van Joomla:

Joomla vereist een beetje technische kennis bij het opzetten van je site omdat er geen grafische gebruikersinterface is zoals WordPress. Als je zelf niet technisch onderlegd bent, dan kan je best iemand inhuren die je kan helpen met de setup zodat alles van bij het begin correct werkt in plaats van later te moeten uitzoeken wat er fout ging.

Conclusie

Joomla is niet zo populair of bekend als WordPress, maar het is nog steeds een geweldig content management systeem. Het is misschien het beste voor u als u uw website vanaf nul wil opbouwen en meer controle wil hebben over het ontwerp van uw site. Als dat klinkt als iets wat u wilt doen, dan raden wij u aan een expert te vinden die een op maat gemaakte Joomla template kan maken voor uw zakelijke behoeften.

We hebben deze lijst samengesteld met 5 dingen die elke goede ontwikkelaar zou moeten weten over het bouwen van websites met Joomla, zodat ze op de juiste voet kunnen beginnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.