Magento webshop

Magento: Eenvoudig te gebruiken en krachtig CMS

Magento is een krachtig en eenvoudig te gebruiken CMS dat gebruikt kan worden door iedereen met enige basiskennis van website ontwikkeling. Het bestaat al geruime tijd en is erg populair in Nederland.

Bedrijven zoals Philips, Nike, of Heineken hebben Magento gekozen als hun e-commerce oplossing omdat het geweldige conversiepercentages en zoekmachine optimalisatie biedt. In dit artikel zullen we bespreken wat Magento zo succesvol maakt, hoe u uw eigen winkel ermee kunt opzetten en hoe het u voordelen biedt.

 

Wat is Magento?

Magento is open-source e-commerce software die schaalbaarheid en heel wat functionaliteiten biedt aan zijn gebruikers. Het bestaat al meer dan 15 jaar, maar blijft nog steeds populair bij veel grote bedrijven zoals Nike of Heineken die het hebben gekozen als hun CMS-oplossing. De belangrijkste reden waarom Magento door iedereen gebruikt kan worden is omdat de software gemakkelijk te gebruiken is en krachtige functies biedt.

Magento heeft ook een grote gemeenschap van ontwikkelaars die er aangepaste functionaliteit voor kunnen maken, zoals extensies die vaak betaald worden in de Magento Marketplace. Het is gratis om enige basiskennis over HTML, CSS en PHP te krijgen voordat u begint te werken met Magento, omdat dit uw ervaring meer plezierig gaat maken.

 

Hoe het CMS Magento te gebruiken.

Om met Magento aan de slag te kunnen, heeft u een domeinnaam nodig. Als u kosten wilt besparen en wat meer ruimte voor uw winkel wilt hebben (tot 500 producten), dan zijn er goedkopere hosting diensten beschikbaar, zoals die van Vimexx.

De volgende stap is het installeren van het CMS op dat domein, wat gedaan kan worden door het installatiepakket te downloaden. Daarna moet u de volgende eenvoudige stappen volgen:

Log in op uw account via FTP

Upload Magento bestanden naar een publieke map

Pak het ZIP bestand uit met een extractie tool, zoals WinZip of gelijkaardige programma’s

Hernoem en vervang alle oude .htaccess bestanden door nieuwe (andere als de installatie niet werkt)

Upload alle bestanden van htdocs naar de publieke directory van je domein.

Dat is het! Nu kunt u inloggen op uw Magento admin paneel en beginnen met het configureren van alles volgens wat u wilt. Het CMS systeem biedt ook veel documentatie, zoals tutorials over hoe nieuwe producten te maken, variaties, categorieën, enzovoort.

 

Waarom u Magento zou moeten gebruiken

Er zijn diverse redenen om vandaag nog te starten met Magento. Dit zijn de belangrijkste redenen :

het CMS is krachtig en gemakkelijk te gebruiken

het biedt geweldige conversiepercentages dankzij de goede zoekmachine-optimalisatiefuncties

er zijn vele integratiemogelijkheden met andere oplossingen

eens u het systeem begint te gebruiken, kan het aangepast worden aan uw behoeften. De kracht van Magento ligt in deze veelzijdigheid: niet je dwingt een strikte blauwdruk te volgen, maar zich juist aanpast aan de behoeften.

Magento webshop starten

 

Voor- en nadelen van Magento

Het grote voordeel van Magento is dat het zich aanpast aan uw behoeften.

Dit systeem bestaat al een tijdje en biedt veel functies, die kunnen worden aangepast aan wat u wilt. Het nadeel van Magento: het CMS is duur voor kleine bedrijven omdat ze betaalde aanpassingen of extensies nodig hebben. Echter, grotere bedrijven zijn kapitaal krachtiger en kunnen zonder problemen uitbreiden.

Nadeel van Magento is ook dat het het moeilijk is om naar een andere versie over te stappen. Vooral van versie 1 naar 2 is een probleem geweest. Overstappen kan wel, maar dan met hulp van externe partijen waar je tienduizenden euro’s kwijt raakt. Er zijn erg veel bedrijven die daarom een andere CMS hebben gekozen.

 

De beste eigenschappen van Magento

Magento kan door iedereen worden gebruikt omdat het eenvoudig te gebruiken is en krachtige functies biedt. De belangrijkste reden waarom Magento in de eerste plaats werd gemaakt, was vanwege zijn schaalbaarheid. Dit CMS systeem heeft ook een grote gemeenschap van ontwikkelaars die aangepaste functionaliteiten creëren voor het, zoals extensies die vaak betaald worden op de Officiële Magento Marktplaats.

 

Hoe u vandaag nog aan de slag kunt met uw eigen Magento website

U kunt vandaag nog starten met uw eigen Magento webshop. Om dit te doen, heeft u een domeinnaam nodig. De goedkoopste hosting diensten zijn beschikbaar bij Vimexx.

Magento is open source en om die reden gratis te downloaden. De bestanden kunnen dan worden geupload naar het domein en geïnstalleerd. Om deze installatie te laten slagen, is het aanbevolen dat u eerst PHP installeert

De volgende stap zal bestaan uit het configureren van Magento volgens wat u wilt in uw website: producten, categorieën, prijzen… Zodra het configuratieproces is voltooid, zou uw e-commerce site naar behoren moeten werken.

Kortom, voor e-commerce is Magento een serieuze partij. Net als Woocommerce (WordPress). Beiden hebben ze eigen voordelen en nadelen. Voor advies helpen wij graag een keuze te maken. Check de verschillende CMS systemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.