Online reviews

Online reviews: Waarom zijn ze zo belangrijk?

Online recensies zijn zo belangrijk omdat ze onbevooroordeelde informatie over de producten en diensten van een bedrijf. Reviews kunnen positief of negatief zijn, maar in beide gevallen zijn ze van invloed op de vraag of iemand besluit om bij een bepaald bedrijf te kopen.

Nederlanders willen graag weten wat andere mensen van het product vinden. Het is dus heel belangrijk voor bedrijven om klanten te vragen naar hun mening over hun diensten.

 

Reviews ontvangen

Marketeers hebben slimme manieren om meer beoordelingen te krijgen. Ze geven mensen korting op toekomstige aankopen als ze een recensie plaatsen. Sommige bedrijven bieden zelfs gratis artikelen aan als je een eerlijke recensie schrijft! De voordelen houden daar ook niet op; sommige bedrijven gebruiken Yelp’s consumentenwaarschuwing systeem om een waarschuwing te geven als er negatieve recensies over uw bedrijf zijn.

 

Online beoordelingen

Het is ook erg belangrijk voor bedrijven om hun online reputatie in de gaten te houden, aangezien veel klanten tegenwoordig gebruik maken van beoordelingsforums en websites zoals Yelp of TripAdvisor om informatie te vinden over het bedrijf waarmee ze zaken willen doen.

Een goede manier voor bedrijven die nog niet genoeg reviews hebben, is door klanten te vragen op social media platforms zoals Facebook of Google Plus. Ze kunnen feedback vragen via enquêtes, vragenlijsten en zelfs telefoontjes!

Door dit te doen zullen mensen eerder geneigd zijn om een eerlijke recensie te schrijven, wat voor beide partijen geweldig kan uitpakken: klanttevredenheid en positieve publiciteit voor het bedrijf zelf. De voordelen van review marketing gaan veel verder dan u te helpen erachter te komen wat andere reviewers denken over uw producten en diensten. Het helpt ook vertrouwen te wekken bij potentiële klanten, wat kan leiden tot meer verkoop.

 

Tools voor het verzamelen van reviews

Recensies zijn een geweldige manier om de kwaliteit van een product of dienst te beoordelen, maar het is moeilijk voor kopers die niet veel over dit onderwerp weten. Zij kunnen beoordelingen opzoeken op websites als Yelp en TripAdvisor voor informatie die onbevooroordeeld en betrouwbaar is

Yelp biedt meer dan 190 miljoen lokale consumentenbeoordelingen over restaurants, winkelen, schoonheidsdiensten, entertainment enzovoort. De website biedt een gebruiksvriendelijke interface waar u kunt zoeken op trefwoord of locatie op basis van uw specifieke behoeften.

TripAdvisor heeft meer dan 800 miljoen gebruikersbeoordelingen die zijn verzameld van over de hele wereld! Op hun site vindt u eindeloze aanbevelingen, afhankelijk van wat voor type reiziger u bent: familiereizigers met kinderen, solo zakenreizigers die op zoek zijn naar de goedkoopste reis of een stel dat op vakantie gaat.

Trustpilot is voor e-commerce bedrijven een goede manier om beoordelingen te verzamelen. Zij bieden een review oplossing voor toonaangevende online winkels over de hele wereld, waarvan is bewezen dat het de conversie verhoogt en klanten tevreden houdt

De website van het bedrijf biedt een overzicht van al uw klantenfeedback, met statistieken over hoeveel mensen u in totaal beoordeeld hebben en welk percentage van hen u vijf sterren van de vijf mogelijke sterren gaf.

Een andere manier is door enquêtes of vragenlijsten via e-mail te versturen. Ook telefoontjes zijn nog steeds erg populair onder bedrijven. De voordelen houden daar ook niet op.

Hoe omgaan met slechte reviews?

Als u een slechte recensie krijgt, neem dan contact op met de persoon die de recensie heeft geschreven om te zien of er iets is wat u kunt doen om hem of haar gelukkiger te maken met uw bedrijf. Als ze tevreden zijn met uw antwoord en verontschuldiging, dan kan de review aangepast of verwijderd worden.

Het is ook belangrijk om geen negatieve feedback te verwijderen van sociale mediasites zoals Facebook of Google Plus, omdat dit de zaak kan verergeren doordat het lijkt alsof u iets te verbergen heeft.

Als iemand om persoonlijke redenen een oneerlijke opmerking over uw bedrijf heeft achtergelaten, pas dan op met uw reactie. Reageer beleefd zodat anderen weten wat er is gebeurd, maar houd gepaste afstand als u ze persoonlijk aanspreekt.

Sommige bedrijven bieden zelfs gratis artikelen aan als u een eerlijke recensie schrijft. De voordelen houden daar ook niet op; sommige bedrijven kortingen of bonuspunten aanbieden om klanten te lokken.

Online review dragen bij aan een hogere conversie. Dus meer klanten en omzet voor u. Begin er vandaag nog mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.