Populaire cms

Populairste CMS webwinkels

Wat is het meest populaire CMS voor een webwinkel?

U hebt misschien gehoord dat WordPress het populairste CMS is voor gebruik op het web, maar er zijn andere content management systemen die moeten worden overwogen, waaronder Magento en Shopify, die beide speciaal zijn ontworpen voor e-commerce websites en online winkels.

Weebly en andere opties bieden een scala aan sjablonen en drag-and-drop editors. Er zijn een heleboel online tools zoals WordPress CMS en Drupal die beschikbaar zijn voor een groot aantal verschillende soorten websites, van kleine bedrijven tot grote, en er is zelfs een online versie van het bovengenoemde content management systeem voor mobiele apparaten.
Naast WordPress, zijn er ook een aantal derde partij CMS, zoals magento, Shopified, dat is uitstekend voor een e-commerce bedrijf.

Shopify

Shopify is ook beschikbaar als SaaS-bedrijfsmodel met een eigen website, mobiele app en webwinkel, en een online winkel voor mobiele apparaten.  Dit is een geweldige optie voor ondernemers die een schaalbaar CMS-platform nodig hebben, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven. GoDaddy Hosting kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan populaire CMS’en, waaronder WordPress, Drupal, OpenOffice, Red Hat CMS en nog veel meer.

Een voorbeeld van dit CMS is WordPress, waarmee websitebeheerders gemakkelijk inhoud kunnen creëren en publiceren via een gebruikersvriendelijke interface. Bovendien heeft WordPress 62,3 procent van de markt in handen, wat een grote voorsprong is op andere CMS-platformen. Er is ook Joomla, een open source CMS geschreven in PHP en hoger, en het heeft verschillende API’s die content management snel en gemakkelijk maken.

Marktaandeel

Gezien zijn populariteit en gebruik, ligt het achter op WordPress en JOMOla in marktaandeel, maar niet omdat het ontworpen is voor grote websites. Het heeft het dichtstbijzijnde openSource CMS, Drupal, met een dalend aantal gebruikers en het op één na laagste marktaandeel.  De groei van de kennis die de gemiddelde persoon opdoet van een CMS systeem is de groei van het CMS marktaandeel.

Woocommerce is het meest populaire ecommerce CMS voor 2020, en BigCommerce is het CMS met het hoogste marktaandeel onder de top 10 CMS in de wereld. Shopify is de tweede meest populaire CMS, hoewel het niet kan worden vergeleken met WordPress, maar het is geïntegreerd met WordPress voor gebruik. CMS’en worden gebruikt voor meer gebruiksgemak, lagere overheadkosten en een hogere aanpasbaarheid van uw website.

Gezien de flexibiliteit en het gebruiksgemak, behandelt dit artikel de meeste CMS platformen in deze lijst die gebruikt worden op het web. Joomla is een gratis te downloaden software, hoewel het het meest gebruikt wordt voor grote websites. Het is het op één na populairste CMS voor kleine websites, maar heeft een groter marktaandeel dan voor grotere websites.

WordPress is nog steeds een van de meest gebruikte content management systemen op het web, dus het zou gek zijn om de meest populaire CMS tools op te sommen zonder WordPress te vermelden. Het wordt nog steeds gebruikt door een aanzienlijk aantal websites, en er is geen twijfel dat het de meest populaire methode is om een website te maken, of het nu bedoeld is voor kleine of grote websites met een groot aantal gebruikers.

Joomla

WordPress is niet zo populair als Joomla, maar het staat nog steeds in de top drie, wat betekent dat er meer mensen in geïnteresseerd zijn dan in enig ander CMS platform. Bronnen: 3, 9, 14, 15
Het wordt gebruikt door meer dan 35% van alle websites op het internet en is de meest populaire CMS software wereldwijd.

WooCommerce’s populariteit kan te wijten zijn aan het feit dat het gratis is en gebouwd op de meest populaire open source CMS-software, WordPress. Het was het meest populaire blogging platform vanaf het begin, maar wordt nu gedomineerd door een aantal andere CMS waarvan de wortels teruggaan naar de begindagen in webontwikkeling.

Je kunt bijna elk type site maken dat je wilt door een van de drie grote CMS-platforms te gebruiken, waaronder WordPress, Joomla en Drupal. Je kunt extra betalen voor speciale thema’s, webhosting en plugins, maar over het algemeen kun je de populairste CMS-systemen volledig gratis gebruiken.

Wordpress website

WordPress is gratis, wat betekent dat u volledige controle heeft over alle functies van uw site.

PrestaShop is het populairste CMS dat gebruikers een kant-en-klare oplossing biedt voor het creëren en beheren van een online winkel. Dit CMS is speciaal ontworpen voor e-commerce websites, vergelijkbaar met Shopify, maar met meer functies en betere ondersteuning voor online winkels.

Als u bijvoorbeeld een blog of website met platte HTML wilt maken, zijn er veel CMS beschikbaar, maar hoe kiest u het juiste CMS voor uw website of een nieuwe blogwebsite? Hoewel er zeker veel manieren zijn om websites te maken en te onderhouden met een specifiek content management systeem (CMS), is een CMS niet altijd de makkelijkste manier om een website te maken en te beheren.

Het is waarschijnlijker dat het ook voor u een goede optie is, als mensen het gebruiken. U kunt uw blog en/of website op verschillende manieren maken met verschillende soorten content, zoals HTML en CSS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.