SEO copywriting

Wat is SEO Copywriting (SEO Beginners Handleiding)

Wat is SEO copywriting? Goede vraag. In dit artikel zal ik die vraag beantwoorden en vertellen over een aantal tips voor het schrijven van kwalitatief hoogwaardige inhoud. Het is voor beginners. Als u op zoek bent naar een deskundige mening over wat er nodig is om goede teksten te schrijven, lees dan verder.

 

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is een manier om ervoor te zorgen dat uw teksten op het internet komen zodat mensen ze kunnen zien. Het helpt u beter te schrijven, zodat de gewenste zoekwoorden gemakkelijk te vinden zijn in de zoekmachines. Het is voor mensen die uw bedrijf of uw producten niet kennen.

U dient zoekwoorden te gebruiken in elk artikel, zodat het hoger scoort dan andere artikelen van concurrenten. En vergeet niet, niet alle woorden zijn gelijk geschikt om op te scoren. Het hele punt hier is om ervoor te zorgen dat u de juiste gebruikt, zodat lezers vinden wat ze willen zonder door irrelevante resultaten te hoeven scrollen.

Deze strategie werkt omdat gebruikers die zelf online onderzoek doen (in plaats van het aan iemand anders te vragen), zich meestal meteen tot Google wenden – zelfs als ze in eerste instantie niet van plan waren iets te kopen.

 

Hoe werkt een SEO copywriter?

Een SEO copywriter helpt je om de juiste zoekwoorden te vinden. Om deze zoekwoord verteld de schrijver een verhaal die aansluit bij de zoekintentie van de bezoeker. Als de bezoeker vind wat hij nodig heeft, is de kans op meer lezen of een conversie veel groter. De SEO copywriter gebruikt zijn kennis van trefwoorden om een verhaal te vertellen dat de zoekintentie van de lezer zal aanspreken. Als ze vinden wat ze nodig hebben, is de kans groter dat ze verder lezen of converteren.

De schrijver moet elk woord laten tellen als hij schrijft voor de zoekmachines. Ze moeten ervoor zorgen dat er geen verspilde ruimte of woorden die niet helpen in de ogen van Google.

Een van de beste manieren waarop copywriters kunnen beginnen is door het lezen van artikelen online. Op deze manier zullen ze weten welke onderwerpen al zijn behandeld, zodat ze geen tijd verspillen opnieuw uitvinden van het wiel. Het helpt hen ook om te weten welke zoekwoorden beter werken dan andere (gebaseerd op hoe vaak die bepaalde woorden op een pagina voorkomen).

U wilt dat lezers zich goed voelen bij het omzetten van leads in potentiële kopers, dus de kopij moet overtuigend genoeg zijn om hen aan te moedigen die volgende stap te nemen.

Het is uw verantwoordelijkheid als content marketeer of SEO specialist, om ervoor te zorgen dat u waarde en kwaliteit levert in elk artikel. Om het hoger te laten scoren dan andere artikelen van concurrenten, moet je altijd zoekwoorden opnemen in elke post, zodat lezers vinden wat ze zoeken zonder door irrelevante resultaten te hoeven scrollen.

Deze strategie werkt omdat gebruikers die hun eigen onderzoek online doen (in plaats van het aan iemand anders te vragen) meestal meteen op Google terechtkomen – zelfs als ze niet van plan waren iets te kopen.

 

De drie soorten copywriting

Er zijn drie soorten copywriting:

-Letterlijk

-Transactioneel

-Adaptief

Elk met hun eigen doel. Letterlijke copywriting gaat over het product of de dienst van het bedrijf en hoe het een probleem kan oplossen voor de lezer. Dit type content moet zeer feitelijk, gedetailleerd en specifiek zijn.

Transactionele copywriting gebruikt overtuigende taal om lezers te overtuigen om uw producten te kopen (dit is wat de meeste verkoopbrieven gebruiken). Adaptieve inhoud omvat artikelen die zijn ontworpen op basis van de intentie van de gebruiker, die overeenkomt met verschillende soorten zoekopdrachten: informatieve vragen vs aankoop intentie, enzovoort.

Adaptieve copywriting is over het vertellen van het verhaal dat de zoekintentie van de lezer zal aanspreken. Het gaat erom uw kennis van trefwoorden te gebruiken om een verhaal te vertellen.

 

Voorbeelden van succesvolle copywriting campagnes

Er zijn vele succesvolle campagnes die zijn gemaakt door copywriters die weten wat ze doen. Een voorbeeld is de campagne voor Costco’s kerstbomen, waar het bedrijf top zoekresultaten kreeg na het maken van een artikel dat uitlegde waarom hun boomkwekerijen beter waren dan die van concurrenten .

De blog post was succesvol omdat het gebruik maakte van zoekwoorden als “kerstbomen” en “Costco”, zodat lezers zouden vinden wat ze wilden zonder te scrollen door irrelevante resultaten.

Een ander voorbeeld van een geweldige SEO-copywriting-campagne komt van Nintendo met zijn Switch-console release in 2017. Het bedrijf keek naar zoekwoorden als “videogameconsoles” om content te ontwikkelen over alles wat met gamen te maken heeft, inclusief reviews over nieuwe titels .

Het bevat ook buy-now links voor alle producten die op de hele pagina te vinden zijn – om ervoor te zorgen dat mensen niet de pagina hoeven te verlaten. Plus, ze willen schrijvers die experts zijn in hun industrie (zoals game-ontwikkelaars) en nieuwe perspectieven bieden op gaming.

Copywriting trics

 

Copywriting tips en trucs

Uw eerste tip zou moeten zijn: “ken uw markt” Weet precies wie naar dit stuk content zou kijken, zodat het in hun ogen zo relevant mogelijk is. Dit betekent dat u uw publiek van binnen en van buiten moet kennen – van hun hobby’s, interesses, hobby’s etc., tot waar ze zich geografisch gezien bevinden (met verschillende tijdzones) en hoe oud mensen gemiddeld zijn binnen die groep.

Geef vervolgens enige waarde. Als u waardevolle informatie geeft, zullen mensen die eerder delen met hun vrienden en familieleden – die dan uw klanten kunnen worden. En tot slot, zorg ervoor dat je volgt met een call-to-action. Vraag lezers om iets te doen, zoals zich abonneren of uw product te kopen.

 

De toekomst van copywriting in het digitale tijdperk

Er zijn veel theorieën over hoe SEO copywriting er uit gaat zien. Kunstmatige intelligentie (AI) kan een belangrijke factor gaan spelen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een woordenlijst op basis van trefwoorden hebben die wordt bijgewerkt op basis van realtime zoekgegevens. De AI zou ervoor zorgen dat de meest populaire en relevante trefwoorden worden gebruikt in de inhoud.

Een andere toekomstige mogelijkheid voor SEO copywriting komt van traditionele bakstenen en mortel winkels die willen concurreren met e-commerce sites zoals Amazon. Ze beginnen na te denken over hoe ze digitale marketingstrategieën kunnen gebruiken (waaronder SEO-copywriting) om klanten meer van een online ervaring te geven – zodat ze zich zeker voelen bij het kopen zonder het eerst zelf te zien.

Dit type strategie wordt “showrooming” genoemd, waarbij shoppers in een winkel komen en de gewenste producten later thuis kopen.

We hebben  een populaire AI tekstschrijver gevonden. Hier is de link (affiliate).

Wat denkt u? Zullen dit soort tactieken op lange termijn werken? Deel uw ideeën hieronder in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.